joi, 20 martie 2014, 6:39 view Vizualizări: 3366 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Revista presei internaţionale: Bucurie la Moscova, teamă la Kiev şi huiduieli în Vest din cauza situaţiei din Ucraina

Foto: publika.md
Presa internaţională urmăreşte în continuare cu mare atenţia evoluţia situaţiei din Ucraina.

De astăzi, în Rusia vor fi închise centrele britanice de acordare a vizelor, titrează BBC. Cu toate acestea, Ambasada Londrei la Moscova spune că este vorba doar despre schimbarea companiei, care primeşte şi procesează actele.

Bucurie la Moscova, teamă la Kiev şi huiduieli în Vest. Jurnaliştii de la CNN scriu că decizia preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, de a anexa Crimeea, a creat o criză ireversibilă în Europa.

Russia Today scrie că Moscova îşi va găsi alţi parteneri comerciali dacă UE şi SUA vor impune sancţiuni economice. Publicaţia citează o declaraţie a secretarului de presă al lui Vladimir Putin. Funcţionarul a precizat că sancţiunile sunt inacceptabile, iar dependenţă economică reciprocă presupune relaţii bune cu Washingtonul şi Bruxellesul.

Anexarea Crimeei de către Rusia readuce în atenţie rolul central al NATO de contrapondere faţă de Moscova şi, în acelaşi timp, întrebări despre opţiunile Alianţei Nord-Atlantice şi capacitatea sa de acţiune, comenteaz ziarul New York Times.
 
Cuvinte cheie: Putin, Ucraina, Rusia
comments powered by Disqus