joi, 2 ianuarie 2014, 16:00 view Vizualizări: 1382 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Cum este echipată cea mai sigură maşină din lume

Foto: publika.md
Suedezii de la Volvo se laudă cu V40, care este considerată maşina cea mai sigură din lume. Maşina pare, într-adevăr, venită dintr-un film SF, cu toate dispozitivele inteligente, care protejează atât şoferul, cât şi pietonii, scrie Incont.ro.

Volvo V40 este echipat cu sisteme active de siguranţă, cum ar fi frâna automată, sistemul de detectare a pietonilor, Lane Keeping, care îl ajută pe şofer să nu depăşească banda pe care circulă şi BLISS, sistem care detectează vehiculele din punctul mort.

În ceea ce priveşte protecţia pietonilor, Volvo V40 stabileşte un nou record cu inventarea unui airbag pentru pietoni în caz de accident, sistem unic şi inovator.

Senzorii din faţa maşinii sunt capabili să detecteze orice contact cu un pieton, moment în care de sub capota din faţă se eliberează o pernă cu aer, care îl protejează la contactul cu parbrizul.

Pe lângă sistemul de protecţie pentru pietoni, Volvo V40 este dotat şi cu City Safety, un sistem care activează frâna în momentul în care există pericolul tamponării cu o altă maşină. City Safety poate evita coliziunile la o viteză de cel mult 50 km/oră.
Cuvinte cheie: auto, savanti, tehnologii
comments powered by Disqus