miercuri, 8 ianuarie 2014, 13:28 view Vizualizări: 1077 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Lucrările pe teritoriul României la gazoductul Iaşi-Ungheni au fost finalizate

Foto: basarabia.md
Lucrările principale pe teritoriul României la gazoductul Iaşi-Ungheni au fost finalizate, anunţă Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale (ANRM), titularul proiectului.

„Consorţiul format din HABAU PPS Pipeline Systems-INSPET-IPM-Partners România s-a încadrat în graficul agreat şi, la sfîrşitul lunii decembrie 2013, s-au încheiat lucrările principale de pe teritoriul României la gazoductul Iaşi - Ungheni”, potrivit ANRM, citată de Mediafax.

Instituţia menţionează că în perioada următoare vor avea loc mai multe verificări şi probe privind funcţionarea în condiţii de siguranţă, lucrări care presupun curăţirea conductelor, probe de presiune, interconectarea cu sistemul de transport.

Proiectul este dezvoltat în baza unui acord încheiat între ministerele Economiei din România şi Republica Moldova şi are ca obiectiv interconectarea sistemelor de transport al gazelor naturale din cele două ţări.

Tronsonul aflat pe teritoriul Republicii Moldova va fi gata la sfîrşitul lunii februarie, a afirmat în decembrie premierul Iurie Leancă, în cadrul unei emisiuni televizate.

Costul total al proiectului este de aproximativ 26,5 milioane de euro.

Cuvinte cheie: Moldova, Romania, gaze naturale
comments powered by Disqus