miercuri, 9 octombrie 2013, 7:33 view Vizualizări: 2065 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

(video) Declarațiile lui Ivan Muntean despre protestul împotriva vizitei Principelui Radu

Foto: unimedia.info
Protestul de ieri de la monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt împotriva vizitei Principelui român în Republica Moldova a fost organizat de reprezentanții asociației obștești (neînregistrate) „Eu sunt moldovan, eu grăiesc moldovenește”. Liderul grupului este fratele deputatului comunist Iurie Muntean, Ivan Muntean.

Acesta a declarat pentru o televiziune din România că Principele Radu ar trebui să vină în țara noastră ca un simplu turist și nicidecum ca un membru al familiei regale, transmite UNIMEDIA.

„El vine aici ca la el acasă. Își aduce aminte de 22 de ani de ocupație și arată simbolismul acesta că moldovenii sunt dobitoacele familiei regale a României. Noi am arătat că suntem cetățeni liberi, suntem moldoveni liberi, fără ocupație. Să știe că aici nu este niciun rege, niciun prinț. Este un simplu turis”, a declarat Ivan Muntean

Protestatarul s-a mai plâns că autoritățile Republicii Moldova nu vor să înregistreze asociația obștească pe care o reprezintă pe motiv că denumirea nu ar fi în limba de stat.

Cuvinte cheie: declaratie, politica, Moldova
comments powered by Disqus