luni, 13 ianuarie 2014, 11:35 view Vizualizări: 1110 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

În șprotul leton au fost depistate substanțe periculoase

Foto: lenta.ru
În șprotul leton a fost depistat un conținut sporit de benzapiren – o substanță cancerigenă, informează 1prime.ru, cu referire la serviciul de presă al Rosselhoznadzor. Potrivit ITAR -TASS, despre detectarea de substanțe nocive a raportat Rosselhoznadzor.

Partida de conserve cu conținut sporit de benzapiren a fost depistată în cursul unei inspecție veterinare. ITAR -TASS precizează că produsul a fost fabricat de către companiile SIA Randa, Klavas, Rojas pagasts, Rojas novads.

Potrivit 1prime.ru, producătorul este unul singur – compania SIA Randa Klavas, căreia Rosselhoznadzor i-a impus un control de laborator sporit.

Rosselhoznadzor a mai depistat excesul de benzapiren în conservele letone acum cîțiva ani. În special, în octombrie 2006, Rosselhoznadzor a interzis importurile de șprot din cauza conținutului ridicat de cancerigeni.

Șeful de atunci al Rospotrebnadzor, Ghenadi Onișcenko a susținut că șprotul leton nu corespunde nici standardelor rusești, nici celor europene. La Riga decizia de a interzice produsele a fost calificată ca una motivată politic.

comments powered by Disqus