marți, 22 octombrie 2013, 15:36 view Vizualizări: 1120 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Chișinău: Cârnăciori ambalați, gata de vânzare, iar pe etichetă era trecută o dată de producere „din viitor”

Foto: ziarulnational.md
Nereguli la o fabrică de mezeluri din capitală. Cârnăciorii ambalați nu aveau pe etichetă indicată data reală a fabricării, ci o dată „din viitor”. Asta au depistat inspectorii Agenției pentru Protecția Consumatorului (APC) în urma unui control la o fabrică de mezeluri din municipiul Chișinău.

Aceasta nu este singura neregulă depistată de inspectori. Potriviti APC, pe etichetă era indicat doar termenul de valabilitate de 30 de zile a produsului și lipsea informația despre codițiile de păstrare și termenul de valabilitate după deschiderea ambalajului, care, pentru produsul dat, este de 48 de ore. Totodată, producătorul nu a indicat nici ce adaosuri chimice conține produsul, cum ar fi: aromă de șuncă, stabilizatori (E450, E451), agenți de îngroșare (E415, E407a), antioxidanți (E300, E301), colorant (E150c).

În mometul controlului, din cele 24 de mijloace de măsurare de care dispune agentul economic, 11 nu aveau buletinul de verificare sau aveau termenul de verificare metrologică expirat.

Agentul economic în cauză s-a ales cu un proces-verbal și i-a fost eliberată o prescripție de interzicere temporară a lotului. Acesta urmează să înlăture abaterile depistate.
comments powered by Disqus