miercuri, 15 ianuarie 2014, 11:23 view Vizualizări: 1060 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Leancă vrea sancţiuni mai dure pentru şoferii care încalcă regulile: Pe lângă "nopţile albe" să le facem şi zile negre

Foto: publika.md
Premierul Iurie Leancă vrea sancţiuni mai dure pentru şoferii care încalcă regulile de circulaţie. De asemenea, şeful Guvernului a cerut ministrului Afacerilor Interne să organizeze operaţiuni de supraveghere a traficului şi pe timp de zi şi să propună modificări la Codul Rutier, astfel ca vitezomanii şi restul celor care încalcă regulile de circulaţie să fie pedepsiţi mai dur.

"Am mai avut şoferi tineri la volanul unor maşini luxoase care au scăpat cu sancţiuni minime pe care trebuie să le înăsprim. Poliţia rutieră efectuează controale inopinate pe care le numiţi 'nopţi albe', dar poate să facem zile negre ca să putem diminua numărul acestor accidente", a mai spus Iurie Leancă.

În acelaşi timp, premierul a adresat un mesaj tuturor şoferilor.

"Vreau să fac un apel către toţi şoferii de care depinde şansa a de a evita accidentele rutiere. Să conducă atent şi responsabil. Graba face să avem astfel de tragedii. Ei trebuie să asigure condiţii ca să nu accepte copiii duşi în braţe în automobile. În cazurile de ieri nu s-au respectat condiţii elementare de siguranţă", a subliniat premierul.

Totodată, Ministerul Educaţiei şi cel al Tehnologiei Informaţiei urmează să înăsprească cerinţele la examenele pentru permisul auto, iar Ministerul Transporturilor va trebui să aibă acorde o atenţie sporită întreţinerii marcajelor rutiere.

Publika.md aminteşte că, aseară, şapte oameni au murit în urma unui accident de circulaţie produs în apropiere de localitatea Vatra din suburbia capitalei, iar dimineaţă trei persoane au murit într-un accident care a avut loc în apropiere de satul Mihailovca din raionul Sângerei.

Cuvinte cheie: Guvern, accident, Leanca
comments powered by Disqus