miercuri, 15 ianuarie 2014, 2:39 view Vizualizări: 1147 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Alexei Tulbure: "Excluderea canalelor TV din grila de emisie este o discreditare completă a viitoarelor alegeri "

Foto: puls.md
Unul dintre fondatorii Partidului Democrat, fostul ambasador moldovean la Consiliul Europei și ONU, membru al Congresului Civic, Alexei Tulbure, a declarat pentru "Puls", că dacă următoarele alegeri vor avea loc în absența posturilor de televiziune de opoziție în rețelele prin cablu, alegerile în sine devin o profanare.

"Sînt acțiuni absolut fără precedent de distrugere a libertății de exprimare în țară. Este o apoteoză a fărădelegii. Este evident că aceste acțiuni sînt pregătiri pentru alegeri, deoarece nimeni nu are de gînd să organizeze alegeri libere și democratice.

Alegerile libere și democratice înseamnă nu numai buna organizare a scrutinului, dar, de asemenea, democratismul pe tot parcursul campaniei electorale, începînd cu modul de funcționare a presei și accesul la ea a participanților la alegeri și terminînd cu posibilitatea pentru partide de a transmite în mod liber alegătorilor mesajul și programele lor", - a declarat Tulbure.

"Ceea ce se întîmplă acum, deja oferă suficiente motive pentru a spune că următoarele alegeri parlamentare nu vor fi libere și nici democratice. Ceea ce fac acum Plahotniuc cu Filat și liberalii-reformatori, faptul că interzic și elimină din rețelele prin cablu mass-media de opoziție, limitează accesul publicului la informație, este o crimă și deja azi discreditează alegerile, cu un an înainte de începerea lor. Dacă așa va continua, aceste alegeri devin lipsite de sens, aceste alegeri vor fi o profanare, sub așa o formă, acestea nu pot avea loc", - a declarat expertul.

Cuvinte cheie: mass-media, parere, Tulbure
comments powered by Disqus