joi, 16 ianuarie 2014, 9:52 view Vizualizări: 1226 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Pangasius - otrava care se vinde file

Foto : obiectiv.info
Peştele Pangas sau Pangasius este denumirea comercială din România provine din Vietnam, unde este crescut industrial de-a lungul râului Mekong.

Într-o foarte scurtă perioadă de timp, acesta a crescut în popularitate în Franţa şi în întreaga Europă, în special, datorită preţului foarte accesibil. Se vinde mai ales ca fileuri fără oase şi are o aromă şi textura neutră (blândă); mulţi l-ar compara cu codul.

Pangasius are un nivel ridicat de otrăvuri şi bacterii care provin din râul Mekong, unul dintre cele mai poluate râuri de pe planetă, aici sunt crescuţi Pangasius, iar industriile dezvoltate de-a lungul râului arunca substanţe chimice şi deşeuri industriale direct în el.

Pangasius nu este un peşte ecologic, fiind un experiment genetic creat pentru a curăţa raul Mekong de diferitele otrăvuri şi microorganisme. Pentru că cererea a devenit foarte mare pe pieţele din întreaga lume, deseori sunt injectaţi cu hormoni proveniţi din urină deshidratată, deoarece s-a constatat că astfel peştii cresc mai repede şi carnea lor devine mai “pufoasă”.

Hormonii de creştere extraşi din urină, provin din China. Pangasius este hrănit cu rămăşiţe de peşti morţi, uscaţi şi măcinaţi sub forma unei făini, care mai conţine manioc, soia şi resturi de cereale. Astfel pangasius creşte de patru ori mai rapid, decât în natură.

comments powered by Disqus