vineri, 17 ianuarie 2014, 11:41 view Vizualizări: 1049 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Weekend plin de evenimente culturale. Unde poţi merge şi ce poţi vedea în zilele de odihnă

Foto: publika.md
În acest sfârşit de săptămână, vă propunem să participaţi la câteva evenimente culturale. În cadrul "Zilelor Culturii Maghiare în Moldova", pe 18 ianuarie, ora 18.00, la Filarmonica Naţională "Serghei Lunchevici", va avea loc un concert al renumitului pianist din Ungaria, Endre Hegedus. Concertul este organizat de Ministerul Culturii, în parteneriat cu ambasada Ungariei la Chişinău.

Pe 19 ianuarie, în capitală se va desfăşura spectaculosul Campionat al Moldovei la belly dance. Evenimentul este organizat de Ministerul Tineretului şi Sportului, Federaţia de dans modern şi de estradă din Moldova, cu susţinerea International dance federation şi International association of east dance. Campionatul va avea loc la Universitatea de stat de cultură fizică şi sport.

Spectatorii vor putea urmări concursul la două categorii de vârstă: copii şi maturi. Începutul este anunţat la ora 09:00. În cadrul competiţiei urmează să fie identificaţi cei mai buni dansatori. Cei care se vor clasa pe locurile unu, doi şi trei vor reprezenta anul acesta Republica Moldova la Campionatul mondial din Croaţia.

Tot duminică, amatorii de muzică clasică vor avea parte de un concert deosebit la Filarmonica Naţională, dedicat jubileului maestrului Nicolae Dohotaru, artist al poporului din Moldova.

Cuvinte cheie: distracţie, weekend, cultura
comments powered by Disqus