marți, 14 ianuarie 2014, 8:30 view Vizualizări: 1112 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Un parc tematic dedicat Titanicului va fi construit în China

Foto: titanicbranson.com
O copie în mărime naturală a pachebotului Titanic va fi principala atracţie a unui parc tematic din China, care va dispune de un muzeu şi de un simulator al naufragiului din 1912, au declarat duminică, la o conferinţă de presă din Hong Kong, finanţatorii proiectului, potrivit Reuters.

Versiunea chineză a "vasului imposibil de scufundat", care costă 1 miliard de yuani (165 de milioane de dolari) şi a cărei inaugurare este programată pentru 2016, va fi construită la o distanţă de cel puţin 1.500 de kilometri de cel mai apropiat ocean, în provincia Sichuan.

"Credem că spiritul Titanicului merită să fie cunoscut. Iubirea universală şi simţul responsabilităţii de care s-a dat dovadă în timpul naufragiului (...) reprezintă bogăţia spirituală a civilizaţiei umane", a declarat Su Shaojun, directorul executiv al companiei Seven Star Energy Investment Group, care a finanţat proiectul.

Proiectul îşi propune să fie mai mult decît un muzeu ce reconstituie nava originală şi filmul "Titanic", din 1997, regizat de James Cameron. Simularea va permite unui grup de cîteva persoane să trăiască simultan senzaţiile pe care le-au avut pasagerii navei în 1912.

"Cînd nava va lovi aisbergul, se va zgudui, se va înclina într-o parte. Oamenii vor simţi cum sînt pe cale să se înece folosind efecte de sunet şi lumină (...) Se vor gîndi: «O să mă înec, trebuie să-mi salvez viaţa»", a precizat Su Shaojun.

Pachebotul Titanic s-a scufundat pe 15 aprilie 1912, în timpul primei sale călătorii din portul englez Southampton, cu destinaţia New York, iar în naufragiu şi-au pierdut viaţa peste 1.500 de persoane.
 
Cuvinte cheie: distracţie, China, deschidere
comments powered by Disqus