sâmbătă, 18 ianuarie 2014, 9:53 view Vizualizări: 1158 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Propunerea Guvernului RM către Guvernul RO: Îl dăm pe Guma în schimbul lui Radu Banciu

Foto: inchide.info
După ce ieri presa din Republica Moldova și România a făcut share masiv la prostiile unui prezentator TV, iar cetățenii de pe ambele maluri ale Prutului s-au indignat la maxim, astăzi dimineață, după o consultare între omologii de la Ministerul de interne din cele două state, Guvernul Republicii Moldova a ieșit cu propunerea către Guvernul României prin care-l oferă la schimb pe deputatul Valeriu Guma, condamnat la închisoare în România, dacă-l primesc pe Radu Banciu, măcar pentru 3 zile.

Premierul României, Victor Viorel Ponta, a spus că se gândește la propunerea lui Leancă, dar trebuie să chibzuiască pentru că este ușor să-l extrădeze pe Banciu în Moldova, dar nu are siguranța că-l vor primi pe Guma, pentru că despre locul aflării acestuia nu se cunoaște nimic, mai mult, este căutat și de către Interpol în mai multe țări, inclusiv în Moldova.

”În cazul nostru este ușor. Ne ducem la B1, l-am ridicat pe Banciu și l-am trimis în Moldova cu foaie de parcurs, dar cum îl vom primi pe Guma dacă nimeni nu știe unde se află acesta? Omologul din Moldova a venit cu o propunere logică, dar mă tem să nu fie aici o capcană întinsă inclusiv de Traian Băsescu”, a spus premierul Român, într-o o intervenție televizată de astăzi dimineață, la postul Antena 3 din România.

Amintim că deputatul moldovean Valeriu Guma a fost condamnat la cel puțin 4 ani de închisoare cu executare, însă până în prezent nu a fost identificat locul aflării acestuia nici de Interpol, iar mai mulți cetățeni spun că l-au văzut de câteva ori, în special în zilele de joi și vineri, la ședințele Parlamentului Republicii Moldova. Iar personajul din România, Radu Banciu, a insultat premierul și cetățenii Republicii Moldova în cadrul unei emisiuni pe care o moderează.
Cuvinte cheie: Guvern, Romania, propunere
comments powered by Disqus