duminică, 9 februarie 2014, 11:30 view Vizualizări: 1156 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Ciubașenko: Dupa retragerea de pe scenă a primadonei - Ucraina, UE va pierde interesul pentru corpul de balet

 Фото: tribuna.md
Jurnalistul și analistul politic Dmitri Ciubașenko nu exclude faptul că dupa refuzul Ucrainei, căreia UE îi rezervase un loc de frunte în cadrul proiectului "Parteneriatului Estic", de a semna acordul cu UE, blocul european va refuză să semneze un document similar cu autoritățile din Moldova, deoarece nu va avea sens "să semneze ceva cu corpul de balet".

"Nu am informații, dar intuiția îmi sugerează că nici Moldova nu va semna aceast acord", - a declarat Ciubașenko în cadrul programului PRIMETIME , adăugînd că «dacă în cazul Ucrainei a refuzat partea ucraineană, apoi în cazul Moldovei, se poate întîmpla că va refuza să semneze acest acord partea europeană".

"În toată această istorie, Ucraina a fost primadona. Și eu nu știu, dacă diva a parasit scena, atunci de ce ar semna ceva cu corpul de balet. Este umilitor pentru UE și eu nu înțeleg de ce au nevoie de asta", - a subliniat expertul, adăugînd că în UE, în special în Germania, a început reevaluarea, în rezultatul căreia "eu și-au dat seama că ceva au făcut greșit".

Potrivit expertului, problema semnării acordurilor de asocoere și liber schimb parafate cu Republica Moldova va fi decisă între cele două evenimente, care vor avea loc la Soci.

"Jocurile Olimpice se vor încheia la 23 februarie, iar pe 4 iunie va avea loc summit "B 8", de asemenea, la Soci. Și eu cred că în acest interval se va decide dacă UE va semna acordul, deoarece Moldova este întotdeauna gata, ca pionierul", - a concluzionat el.

La 28 - 29 noiembrie 2013 la Vilnius a avut loc summit-ul "Parteneriatului Estic", în cadrul căruia autoritățile moldovenești au parafat Acordul de asociere al R. Moldova cu UE, precum și Acordul de Comerţ Liber Aprofundat cu UE.

Aceste documente au fost parafate în pofida dezacordului majorității cetățenilor.

Textul acordurilor a rămas inaccesibil publicului moldovenesc pînă în ianuarie 2013.


Cuvinte cheie: Ucraina, parere, Ciubasenko
comments powered by Disqus