vineri, 18 octombrie 2013, 11:31 view Vizualizări: 1309 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Consilierul lui Putin așteaptă conflicte interne în Ucraina

Foto: tsn.ua
Consilierul președintelui FR Serghei Glazyev așteaptă că semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană va provoca o scindare în societatea ucraineană.

"Avînd în vedere că jumătate dintre ucraineni doresc astăzi integrarea cu Europa, iar cealaltă jumătate vrea ca Ucraina să se integreze cu noi, această scindare a societății ucrainene poate genera și conflicte în interiorul țării", - a declarat Glazyev într-un interviu pentru "RIA Novosti".

În plus, consilierul lui Vladimir Putin se teme de acutizarea conflictelor în întreg spațiul ex-sovietic. "Ucraina se angajează să urmeze politica europeană și să participe de partea Europei la soluționarea conflictelor regionale, ceea ce generează o mulțime de întrebări, deoarece teritoriul CSI nu este lipsit de conflicte. Aceste conflicte pot fi rezolvate în mare măsură datorită participării Rusiei. Și modificarea echilibrului de forțe poate duce la agravarea lor, în special în Transnistria", - a declarat el.

Glazyev speră că autoritățile ucrainene vor înlocui vectorul de integrare, deoarece, în opinia sa, după asocierea cu UE țara va intra în faliment. "În prezent guvernul Ucrainei a aprobat termenii Acordului de Asociere. Dar nu este semnat. Și sperăm că președintele Ucrainei va trata cu atenție adoptarea acestei decizii, ale cărei consecințe vor fi ireversibile, din cauza deteriorării cooperării noastre economico-comerciale și situației interne din Ucraina, care în acest caz o așteaptă default-ul", - a spus el.

Cuvinte cheie: Ucraina, Putin, conflict
comments powered by Disqus