miercuri, 12 februarie 2014, 16:06 view Vizualizări: 1021 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Serviciul de migrație al Rusiei: Nu vor fi niciun fel de deportări ale cetățenilor moldoveni

Foto: noi.md
„Nu vor avea loc niciun fel de deportări ale cetățenilor Moldovei care au încălcat Legea cu privire la intrarea și ieșirea din Federația Rusă, pur și simplu aceștia nu vor fi lăsați să acceadă pe teritoriul Rusie data următoare”, a comunicat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, colaboratoarea secției consulare a Ambasadei Rusiei în Moldova, Tamara Roșcina, care reprezintă interesele Serviciului Federal de Migrație al Rusiei.

Potrivit agenției „Infotag”, Roșcina a explicat că de la 1 ianuarie legislația Rusiei în domeniul migrației a fost modificată, iar aceste modificări se referă inclusiv la cetățenii statelor CSI care pot călători în Rusia fără vize.

„Conform modificărilor, cetățenii străini care sosesc în Rusia în regim care nu necesită vize se pot afla în țară nu mai mult de 90 de zile timp de 180 de zile. Pentru încălcarea acestui regim intrarea pe teritoriul Rusiei va fi interzisă pe un termen de trei ani”, a menționat colaboratoarea secției consulare a Ambasadei Rusiei.

Potrivit lui Roșcina, accesul pe teritoriul Rusiei este interzis în cazul în care cetățeanul străin a prezentat date false despre sine sau scopul vizitei, a folosit acte false, nu a părăsit teritoriul Rusiei în termen de 30 de zile din momentul expirării perioadei de ședere temporară sau pe parcursul a trei ani a fost de mai multe ori sancționat administrativ pe teritoriul Rusiei.

În conformitate cu noile prevederi ale legislației ruse, la perfectarea actelor pentru angajarea în cîmpul muncii cetățenii străini trebuie să prezinte certificate precum că nu suferă de virusul HIV și alte boli social-periculoase (de exemplu, tuberculoza). De asemenea, solicitantul trebuie să obțină codul individual de contribuabil, iar studenții angajați în afara cotei stabilite de Guvernul Rusiei trebuie să fie înregistrați în modul corespunzător.

Colaboratoarea secției consulare a Ambasadei Rusiei a comunicat că, în anul 2013, din cauza încălcării termenului de ședere de 90 de zile, 21 de mii de cetățeni moldoveni au primit interdicție de a intra pe teritoriul Rusiei. În ianuarie-februarie 2014, de la hotarul rus au fost întorși 5,5 mii de cetățeni ai Moldovei.

Tamara Roșcina a amintit încă o dată că la intrarea pe teritoriul Rusiei cetățenii străini sînt obligați să se înregistreze la Serviciul Federal de Migrație timp de 7 zile. În caz contrar, aceștia vor fi considerați persoane care au încălcat regimul de ședere și vor suporta toate consecințele.
 
Cuvinte cheie: Cetățenii, Rusia, deportare
comments powered by Disqus