marți, 18 februarie 2014, 17:20 view Vizualizări: 993 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Urechean, supărat pe Chirtoacă

Foto: noi.md
Fostul primar al capitalei Serafim Urechean dă aprecieri negative activității administrației publice locale, dar și modului în care actualul primar, Dorin Chirtoacă, gestionează treburile capitalei. Potrivit lui Urechean, situația deplorabilă din oraș în urma căderilor de zăpadă este cauzată în primul rînd de incompetența reprezentanților Primăriei. Declarațiile au fost făcute de Urechean pentru NOI.md.

„Administrația publică locală din Chișinău a devenit practic muribundă. Am avut așteptări mari de la Dorin Chirtoacă, mi-am pus obrazul pentru el la alegeri și l-am îndrumat cînd a avut nevoie. Am vrut să mă întîlnesc de cîteva ori cu el, dar el nu a vrut. Sigur că mă doare sufletul de situația din oraș. Ce se întîmplă pe străzile magistrale, construcțiile neautorizate… În capitală este un dezastru total”, a menționat Urechean.

Acesta a ținut să precizeze că în perioada în care a deținut funcția de primar al capitalei străzile orașului erau mult mai curate, iar la sfîrșitul iernii orașul avea un aspect mai plăcut. Mai mult, fostul primar afirmă că în acea perioadă municipiul a obținut nenumărate premii internaționale pentru curățenie.

„Atunci cînd eram eu primar, bugetul municipiului Chișinău era de cîteva milioane, acum e practic de șase ori mai mare, dar noi totuși reușeam să facem ordine. Zăpada era evacuată în afara orașului, nu era mizeria asta care este acum. Străzile, trotuarele și curțile blocurilor erau curățate, nu fără întîrziere, dar se intervenea. În 1999, Chișinăul a primit Drapelul de Onoare al Consiliului Europei, dar și o serie de premii pentru activitatea administrației publice locale”, a remarcat Urechean.
 
Cuvinte cheie: scandal, Chirtoaca, Urechean
comments powered by Disqus