miercuri, 19 februarie 2014, 17:53 view Vizualizări: 1015 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Marian Lupu: Violențele din Ucraina provoacă mare îngrijorare la Chișinău

Foto: noi.md
Președintele Partidului Democrat, Marian Lupu, se declară îngrijorat de conflictele violente ce au loc în Ucraina. Liderul democrat susține că Republica Moldova este interesată ca situația să revină la normal, deoarece țara noastră are nevoie de un partener stabil, relatează NOI.md. Președintele PDM nu exclude că situația de la Kiev nu este provocată doar de forțe din interiorul Ucrainei, ci și din exterior.

„Nu poate să nu ne îngrijoreze situația din țara vecină. Fiindcă Ucraina a fost, este, și va fi un partener strategic pentru Republica Moldova și joacă un rol foarte important atît pe calea dialogului politic, cît și pe calea schimburilor comerciale. Iată că aceste violențe provoacă o mare îngrijorare la Chișinău. Noi avem tot interesul pentru ca situația să revină la normal”, a spus Marian Lupu. 

Potrivit lui, PDM este solidar cu acele forțe politice din Ucraina care sînt împotriva acțiunilor violente și pledează pentru revenirea la masa de negocieri. 

Astăzi, în cadrul ședinței de guvern și prim-ministrul Iurie Leancă a venit cu un îndemn la adresa autorităților și opoziției din Ucraina.  
Cuvinte cheie: Ucraina, Lupu, proteste
comments powered by Disqus