vineri, 21 februarie 2014, 10:41 view Vizualizări: 1063 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Europarlamentar: Evenimentele din Ucraina constituie un pericol pentru Moldova şi România

Foto : trm.md
Ceea ce se întîmplă în Ucraina este un pericol atît pentru România, cît şi pentru Republica Moldova, scrie europarlamentarul Monica Macovei. Oficialul european menţionează că armistiţiul de aseară, semnat de preşedintele ucrainean, Victor Ianukovici, şi opoziţia de la Kiev, nu a fost respectat.

„Singura soluție de a stopa violențele este demisia imediată a președintelui Ianukovici și alegeri anticipate”, susține Monica Macovei.

Analistul politic, Oazu Nantoi, a declarat pentru Radio Moldova Actualități că administrația de la Kiev nu este pregătită să instituie o stare de urgență în Ucraina. El consideră că în condițiile actuale, cînd unele sedii ale administrațiilor locale, ale forțelor de ordine sau ale partidului de guvernare, sunt controlate de protestatari, autoritățile centrale nu sunt în stare să ia măsurile corespunzătoare.

Astăzi, deputaţii liberali au solicitat în cadrul şedinţei în plen ca Parlamentul să adopte o declaraţie cu privire la situaţia din Ucraina. Solicitarea a venit din partea liberalului Valeriu Munteanu, dar nu a obţinut votul majorităţii legiuitorilor.

Presa scrie că în jur de 100 de oameni au fost ucişi de la reizbucnirea violenţelor în Ucraina. Alţi 500 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Cuvinte cheie: pericol, Romania, Parlament
comments powered by Disqus