joi, 27 februarie 2014, 17:00 view Vizualizări: 1389 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Țîrdea: Poziția oficială a PCRM față de situația din Ucraina este un semnal pentru Moscova

Foto: glasul.md
În cadrul ședinței extraordinare a Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), convocată în ajun, a fost formulată poziția oficială a formațiunii față de situația din Ucraina. Analiștii consideră că conținutul destul de dur al poziției comuniștilor poate fi explicat prin aceea că PCRM trimite un semnal clar Moscovei „cine aici e al nostru și cine e străinul”.

„Această declarație a fost făcută mai mult pentru Moscova, pentru ca ea să înțeleagă clar care este poziția comuniștilor față de această problemă. Cu siguranță, această declarație a ajuns la MAE, ambasade și cele mai mari centre analitice din Rusia, pentru ca ulterior să fie luată în calcul în acțiunile de mai departe”, a declarat pentru NOI.md expertul politic Bogdan Țîrdea.

În opinia interlocutorului, în declarația PCRM comuniștii au dorit să-și expună poziția nu doar față de conducerea Ucrainei, ci și de cea moldovenească.

„Comuniștii menționează că Ianukovici, în calitate de reprezentat de vază al oligarhilor, a început cursul spre asocierea cu UE, după care a renunțat la această idee. Comuniștii au criticat ideea europeană, declarînd că scopul real al acestui proiect constă în guvernarea din exterior și înrobirea țării. PCRM a dorit să-și sublinieze atitudinea negativă față de actuala putere de la Chișinău și Kiev, care în opinia comuniștilor impune poporului vectorul extern de dezvoltare. Cu alte cuvinte, această declarație este pentru PCRM un motiv de a se poziționa clar în această luptă și de a se manifesta în calitate de apărători ai poporului”, a menționat Bogdan Țîrdea.
 
Cuvinte cheie: Rusia, Ucraina, PCRM
comments powered by Disqus