duminică, 2 martie 2014, 2:22 view Vizualizări: 1110 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Ucraina solicită protecția NATO, SUA și UE împotriva Rusiei

Foto: dw.de
Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei a făcut apel la Uniunea Europeană , SUA și NATO să examineze toate mecanismele posibile pentru a proteja integritatea teritorială a Ucrainei, informează "Interfax".

"Am avut o întîlnire cu partenerii din SUA și UE, le-am transmis adresarea și scrisorile corespunzătoare. De asemenea, am sesizat NATO cu rugămintea de a lua în considerare utilizarea tuturor oportunităților pentru a proteja integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, a proteja poporul ucrainean și instalațiile nucleare de pe teritoriul Ucrainei", - a declarat la briefingul de sîmbătă seara, la Kiev, ministrul interimar de externe, Andrei Deșița.

De asemenea, el a declarat că nu a reușit să ia legătura cu ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

"Deocamdată nu există un dialog cu omologul meu rus. În ciuda solicitărilor noastre pentru o conversație telefonică, nu am reușit să-l contactăm pe domnul Lavrov, deși sper și îl invit pe domnul Lavrov să ne întîlnim, să discutăm toate problemele care există între Ucraina și Rusia", - a spus Deșița.

În plus, șeful ministerului de externe ucrainean a spus că Kievul nu intenționează să-și recheme ambasadorul din Rusia, ca răspuns la pasul similar al Moscovei.

Cuvinte cheie: NATO, Rusia, Ucraina
comments powered by Disqus