joi, 6 martie 2014, 11:07 view Vizualizări: 646 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Ministerul Educației: Salariile profesorilor vor fi majorate treptat

Foto : unimedia
În conformitate cu Legea cu privire la salarizarea personalului din unitățile bugetare, salariile cadrelor didactice urmează să fie majorate cu 15 la sută din data de 1 octombrie 2014, notează UNIMEDIA.

Majorările salariale pentru profesori sunt prevăzute în proiectele Strategiei Educația 2020 și Codului Educației, documente care în prezent se află la etapa de finalizare după consultările publice. În același timp, pe parcursul următoarelor luni, Ministerul Educației va lucra la un nou sistem de salarizare, care să asigure competitivitatea salariului angajaților din sectorul educațional în raport cu alte sectoare și să țină cont de performanțele individuale ale angajaților.

Potrivit Ministerului Educației, majorarea salariilor este posibilă din contul resurselor existente în sistem. Astfel, actualmente, la nivel de țară este utilizată doar 50 la sută din capacitatea instituțiilor de învățământ. Utilizarea eficientă a rețelei școlare ar permite realocarea banilor pentru salariile angajaților din sistem.

„Ministerul Educației împărtășește preocuparea membrilor Sindicatului Educației și Științei pentru îmbunătățirea nivelului de trai al angajaților din învățământ. Totodată, subliniem că abordările ultimative din partea partenerilor sociali nu pot contribui la crearea unui climat favorabil dialogului. Ministerul Educației își reiterează disponibilitatea de a examina în comun cu toți partenerii sociali, Ministerul Muncii Protecției și Sociale și Familiei și Ministerul Finanțelor, oportunitățile și posibilitățile reale de majorare a salariului”, se spune într-un comunicat al Ministerului Educației.

UNIMEDIA precizează că, sindicatele au cerut repetat Guvernului să majoreze de urgenţă salariile profesorilor, în caz contrar cadrele didactice ameninţă cu proteste.
comments powered by Disqus