joi, 24 octombrie 2013, 14:37 view Vizualizări: 1241 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Maia Sandu: Decizia de micșorare a vacanțelor elevilor va fi revăzută

Foto: diez.md
Decizia de micșorare a vacanțelor elevilor va fi revăzută. Ministrul Educației, Maia Sandu, promite că, în contextul discuțiilor care vizează proiectul Codului Educației, se va reveni la subiectul vacanțelor.

„Îmi pare rău că a trebuit să micșorăm vacanța în acest an și să supărăm atâta lume. Problema este că Legea Învățământului în vigoare prevede 35 de săptămâni pentru durata procesului de studii și, până schimbăm legea, trebuie să ne conformăm. Dar, în contextul discuțiilor pe marginea proiectului Codului Educației, o să revenim la acest subiect”, a promis oficialul în cadrul unui live-chat potrivit Moldova Curată.

Pe de altă parte, ministrul îi atenționează pe viitorii absolvenți că BAC-ul din anul viitor va fi și mai dur decât cel din 2013.

„Vom folosi iarăși camerele de supraveghere la BAC și vom întreprinde și alte măsuri care să ne permită să organizăm o evaluare corectă”, a precizat Maia Sandu, fără a oferi mai multe detalii.

Ministrul s-a referit în cadrul live-chatului și la inițiativa autorităților găgăuze de a înlocui cursul de „limbă și literatură română” cu cel de „limbă și literatură moldovenească”.

„În cazul inițiativei de a schimba denumirea disciplinelor școlare, doar Ministerul Educației poate face acest lucru la recomandarea Consiliului Național pentru Curriculum. Oricare alte inițiative sunt ilegale și ministerul nu va putea elibera acte de studii pentru cei care au studiat alte discipline”, a punctat Maia Sandu.
Totodată în cadrul discuțiilor Maia Sandu a decalarat că ministerul Educației a făcut un studiu al plăților neformale în isntituțile de învățământ, iar în luna în noiembrie vor fi prezentate constatările studiului împreună cu soluțiile pe care le propune ministerul pentru această problemă.
Cuvinte cheie: Moldova, educatie, scoala
Sursa:  http://diez.md/
comments powered by Disqus