luni, 21 octombrie 2013, 15:11 view Vizualizări: 1369 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Obiceiurile care te pot transforma într-un ŞOMER

Foto: publika.md
Toţi oamenii au obiceiuri proaste. Unii amână până în ultima clipă rezolvarea sarcinilor, alţii comunică mai puţin sau deloc prin email sau sunt dependenţi de site-urile de socializare.

Aceste comportamente negative te transformă neapărat într-o persoană rea, însă ţi-ar putea crea o reputaţie proastă în ochii angajatorului, iar asta te-ar putea costa slujba, scrie Libertatea.ro.

Iată care sunt câteva dintre obiceiurile care te pot transforma într-un şomer.

1. Amânarea
Acest obicei îţi poate cauza multe probleme. Dacă eşti unul dintre oamenii care cred că au performanţe mai bune când au un timp scurt pentru a-şi îndeplini sarcina şi amână proiectele până în ultima zi (sau oră) ar trebui să fii conştient/ă de impactul pe care îl ai asupra colegilor de muncă. Dacă graba ta în ultima clipă îi obligă şi pe alţii să facă acelaşi lucru sunt şanse mari să-i enervezi şi să fii primul învinovăţit în cazul în care proiectul este întârziat sau dacă se transformă într-un fiasco.

2. Negativitatea
Foarte multe persoane bârfesc sau se plâng de oricine şi orice. Însă dacă fac asta zi de zi atunci riscă să-şi piardă slujba. Motivul este simplu: mai devreme sau mai târziu le dau mari bătăi de cap managerilor. Şeful vrea să fie sigur că moralul oamenilor din echipă este unul ridicat şi oricine este contraproductiv se reflectă în rezultatele echipei. În general, despre angajaţii negativi se spune ca sunt cancerul echipei şi, într-un final, vor extirpaţi (daţi afară) din companie. Dacă te nemulţumeşte ceva cel mai indicat este să vorbeşti cu superiorul tău. Niciodată nu te plânge în faţa unui coleg.

3. Comunicare slabă prin email
Asta implică atât faptul că nu răspuzi la mail-uri, cât şi faptul că nu prea ştii cum s-o faci. Astfel că, poţi fi perceput drept rudimentar sau o persoană care are nevoie de mult timp până să dea un răspuns ori are nevoie de prea multe cuvinte pentru a transmite un mesaj simplu. De asemenea, în cazul în care nu prea îţi verifici mail-ul sau răspunzi cu întârziere ai putea pierde întâlniri importante ori să depăşeşti termenele limită, ceea ce va cauza întârzieri, confuzie sau vei părea neprofesionist.

4. Depedenţa de reţelele de socializare
Pentru mulţi oameni reţelele de socializare s-au transformat în adevărate obsesii. Iar dacă susţii că, deşi intri de 20 de ori pe pagina de Facebook, asta nu interferează cu munca ta atunci te minţi singur. Unele companii şi-au luat măsuri pentru a monitoriza sau limita accesul angajaţilor la reţelele de socializare în vreme ce altele le-au blocat complet. Însă fii conştient că prea mult timp petrecut pe reţelele de socializare te poate costa locul de muncă.

Cuvinte cheie: serviciu, colegi, studiu
comments powered by Disqus