luni, 28 octombrie 2013, 14:19 view Vizualizări: 1018 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Hacker de 12 ani atacă site-urile guvernamentale în provincia canadiană Quebec

Foto : diez.md
Un copil în vîrstă de numai 12 ani a piratat mai multe site-uri guvernamentale din Quebec în timpul crizei studenţeşti din 2012, a relatat Journal de Montreal.

Băiatul a acţionat împreună cu ramura din Quebec a colectivului de hackeri cunoscuţi sub numele de ‘Anonymous’ în schimbul unor jocuri video, a precizat cotidianul. Potrivit Journal de Montreal, micul pirat virtual a compărut în faţa Tribunalului pentru minori joi, fiind acuzat de pagube estimate la 60.000 de dolari de autorităţi, relatează MOLDPRES.

Pe de altă parte, Ministerul de Justiţie din Quebec a refuzat să comenteze aceste informaţii.

În timpul grevei studenţeşti ce a durat aproape opt luni în 2012, devenind astfel una dintre cele mai răsunătoare mişcări sociale din ultimele decenii din Canada, a fost adoptată o lege specială de guvernul liberal condus de Jean Charest menită să restrîngă dreptul de a manifesta şi să-i pedepsească cu amenzi severe pe organizatorii unor astfel de acţiuni. În replică la această lege, considerată liberticidă, colectivul Anonymous a revendicat blocarea mai multor site-uri de internet guvernamentale.
Cuvinte cheie: copil, hacker, Canada
Sursa:  http://diez.md/
comments powered by Disqus