marți, 12 noiembrie 2013, 9:00 view Vizualizări: 1074 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Valeriu Lazăr: Moldova riscă să piardă un credit de 30 de milioane de dolari de la Banca Mondială

Foto: noi.md
Republica Moldova riscă să piardă un credit de 30 de milioane de dolari de la Banca Mondială, în cazul în care pînă la sfîrșitul lui noiembrie nu va fi aprobată decizia privind unificarea CET-1 și CET-2. Declarația aparține vicepremierului, ministrului economiei, Valeriu Lazăr, și a fost făcută astăzi, în cadrul unei conferințe de presă. Potrivit lui Lazăr, creditul este acordat în condiții convenabile: pe o perioadă de 40 de ani, cu o rată a dobînzii de 0,75% anual și o perioadă de grație de 10 ani, de aceea Moldova nu trebuie să rateze această șansă unică de a primi aceste mijloace pentru încheierea procesului de restructurare a acestor întreprinderi din sectorul termoenergetic al Chișinăului.

Valeriu Lazăr a menționat că la apropiata ședință a guvernului urmează să fie aprobată decizia de unificare a CET-1, CET-2 și SA ”Termocom”. Ulterior, aceeași decizie trebuie să fie luată la adunările acționarilor întreprinderilor respective, precum și în cadrul Consiliului municipal Chișinău (CMC).

Ținînd cont de aceste active și datorii, în noua întreprindere cota CET-1 va constitui 12%, a CET-2 – 85%, a Termocomului – 3%. Structura potențială a întreprinderii este următoarea: Agenția Proprietății de Stat – 96,8%, CMC – 2,25%, persoane fizice – 0,95%.     
     
Cuvinte cheie: Moldova, Europa, bani
comments powered by Disqus