miercuri, 13 noiembrie 2013, 6:00 view Vizualizări: 1302 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Cele mai favorabile și nefavorabile țări în care ai planifica să emigrezi

Foto: diez.md
China și Thailanda sunt cele mai bune două țări pentru expatriați, potrivit unui studiu recent realizat de banca britanică HSBC, care a cercetat oportunitățile economice și calitatea vieții pentru emigranți în 34 de țări. Acestea sunt urmate de țările mici și bogate cunoscute pentru afacerile globale de business. În ordine descrescătoare, acestea sunt: Elveția, Insulele Cayman, Bahrain și Singapore.

Cea mai proastă alegere din aceste 34 de țări ar fi Egiptul, care a văzut o creștere considerabilă a xenofobiei și a nivelului de naționalism populist de la lovitura de stat militară din această vară. Totodată partea de jos a listei este compusă în mare parte din Vestul Europei – ceea ce scrie în raport demonstrează faptul că țările din Vest sunt cel mai des, prea scumpe pentru emigranți. Astfel, în ordine descrescătoare ele ar fi: Franța, Spania, Marea Britanie, Italia și nu în ultimul rând Irlanda.

De asemenea, 24 din aceste țări au fost analizate din punct de vedere a oportunității de a crește copii pentru emigranți. Dacă de luat în considerație nivelul creșterii copiilor alături de nivelul economic și nivelul de trai, atunci China, fără nici o îndoială este pe primul loc, urmată de Germania și Singapore. Studiul concluzionează că Germania este cea mai bună dintre aceste țări pentru a crește copii de emigranți, că Thailanda oferă cea mai bună experiență de muncă și viață pentru expatriați, și că Elveția este țara cu cea mai favorabilă economie pentru aceștia.

Această hartă arată cum 34 de țări au fost comparate din punct de vedere a oportunității economice și a nivelului de viață pentru emigranți. Aceasta nu include clasificarea după nivelul de creștere a copiilor. Țările spre albastru sunt cele favorabile pentru expatriați, iar țările spre roșu sunt cele mai puțin favorabile:

Picture: washingtonpost.com

Bazându-te doar pe acest raport, dacă te gândești să emigrezi undeva și nu vreai să crești copii acolo, atunci cel mai probabil ar trebui sa te gândești la China, Thailanda sau altă țară din Asia. Și dacă planifici să construiești o familie peste hotare și să crești copii, atunci Germania ar trebui sa fie printre primele țări pe lista ta.

Cuvinte cheie: conditii, migratie, lume
Sursa:  http://diez.md/
comments powered by Disqus