joi, 14 noiembrie 2013, 18:00 view Vizualizări: 1022 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

În Duma de Stat a fost introdus un proiect de lege privind interzicerea dolarului în Rusia

Foto: svpressa.ru
Autorul documentului – deputatul din partea Partidului Democrat Liberal, Mihail Degtiarev. Proiectul de lege prevede interzicerea circulației și depozitării dolarilor pe teritoriul Rusiei.

Titularii de depozite în dolari vor fi obligați fie să-și cheltuie economiile, fie să le convertească într-o altă monedă. În caz contrar băncile vor vinde dolarii la rata medie pentru anul precedent. Proprietarii de dolari în numerar vor trebui, de asemenea, să-i cheltuie sau să-i schimbe.

Dacă în timpul controlului asupra cetățeanului vor fi găsiți accidental bani americani, poliția îi va confisca. În termen de 30 de zile dolarii vor fi vînduți și echivalentul în ruble rusești va fi returnat proprietarului.

Nota explicativă arată că proiectul de lege își propune soluționarea treptată a problemei prevalenței înalte a dolarilor americani în Rusia, emisiunea cărora este asigurată doar de valorile mobiliare riscante ale Trezoreriei SUA .

Potrivit lui Degtiarev, în cazul în care datoria publică a Statelor Unite va crește la rata actuală, dolarul se va prăbuși în 4 ani.

Cuvinte cheie: SUA, Rusia, bani
comments powered by Disqus