miercuri, 20 noiembrie 2013, 9:13 view Vizualizări: 1108 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Verificarea elevilor la examenele de bacalaureat cu detectoare de metal este o procedură umilitoare – declarație

Foto: noi.md
Propunerea Ministerului Educației de a verifica candidații la examenele de bacalaureat cu detectoare de metale este umilitoare și injustă. Declarația a fost făcută astăzi pentru NOI.md de către deputata din partea Partidului Liberal, Corina Fusu.

Corina Fusu salută reformarea sistemului educațional, însă nu consideră adecvată ideea verificării candidaților la bacalaureat cu detectoare de metale în scopul ridicării nivelului calității în învățămînt. ”De calitatea cunoștințelor nu este responsabil doar elevul, dar și profesorii, instituția în care acesta învață. Ministerul Educației trebuie să facă o evaluare a nivelului educației și să vadă cît de bine sînt dotate școlile, care este nivelul de pregătire al profesorilor și apoi să vină cu un plan mult mai amplu. E greșit să dai vina doar pe elevi, iar propunerea cu detectoarele de metale este o procedură umilitoare, injustă. Calitatea studiilor depinde de un parteneriat bun între elev, profesor și părinte”, a precizat deputata liberală.

Amintim că Metodologia de organizare și desfășurare a examenelor de bacalaureat 2014 a fost făcută publică de către Ministerul Educației săptămîna trecută. Mai mulți liceeni s-au arătat deranjați de noile reguli propuse și au protestat duminică, 17 noiembrie, solicitînd demisia ministrului educației, Maia Sandu.  
 
Cuvinte cheie: copii, scoala, Corina Fusu
comments powered by Disqus