miercuri, 11 decembrie 2013, 9:41 view Vizualizări: 1285 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

O nouă aplicație transformă camera telefonului în scanner 3D (VIDEO)

Foto: publika.md
Imaginile bidimensionale sunt învechite. Cel puțin asta susțin cercetătorii de la Institutul Federal de Tehnologie din Elveția, care lucrează la o nouă aplicație pentru smartphone-uri scrie blog.likeit.ro.

Noua aplicație are rolul de a schimba camera telefonului și de a adăuga a treia dimensiune imaginilor făcute cu camera foto normală. Echipa din Elveția a reușit să dezvolte o tehnologie care transformă telefonul într-un scanner 3D. Utilizatorii trebuie doar să poziționeze camera lângă obiectul pe care vor să-l scaneze, iar aplicația va culege date din mai multe puncte. Cu ajutorul senzorilor telefonului, aplicația va determina când trebuie să fotografieze unghiurile și unde să le plaseze în spațiu, nefiind nevoie de niciun alt dispozitiv.

Potrivit cercetătorilor, tehnologia funcționează la fel de bine și atunci când lumina nu este una foarte puternică, iar aplicația nu are nevoie de nicio setare specială, asta spre deosebire de alte unelte pentru scanare 3D.

Dezvoltatorii elvețieni spun că aplicația încă nu este finalizată, însă pe măsură ce timpul va trece și vor exista camere mai performante și senzori de mișcare îmbunătățiți, șansele ca această tehnologie să se lanseze este mai mare.

Cuvinte cheie: Video, aplicatie, telefon
comments powered by Disqus