duminică, 22 decembrie 2013, 12:23 view Vizualizări: 968 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Prietenul lui Dorin Chirtoacă este acuzat de deturnarea a $ 48 milioane

Foto: publika.md
Prietenul lui Dorin Chirtoacă, primarul de Tbilisi, Gigi Ugulava, care în vara anului 2013 a făcut o vizită la Chișinău la invitația primarului general, este acuzat de deturnarea a 48 milioane de dolari. El a reușit însă să evite detenția în închisoare. Instanța din Tbilisi l-a obligat pe G.Ugulava să depună timp de o lună o cauțiune de 50 mii lari.

Procuratura din Georgia a cerut încarcerarea primarului în închisoare, ca formă preventivă de reținere, precum și eliberarea sa din funcție. Ședința de judecată, la care instanța a decis măsură preventivă de reținere pentru Ugulava, a durat aproximativ cinci ore.

Gigi Ugulava, reprezentant al fostului partid de guvernămînt "Mișcarea Națională Unită" , este acuzat de deturnarea de fonduri publice în proporții deosebit de mari. Procurorii îl acuză pe primarul G. Ugulava de delapidarea banilor din Fondul de dezvoltare a orașului Tbilisi în volum de 48 de milioane de dolari.

Împotriva lui Gigi Ugulava au fost intentate încă două dosare penale – crearea de locuri de muncă fictive pentru activiștii " Mișcării Naționale Unite" și acaparate prin amenințări a postului TV "Imedi".

comments powered by Disqus