vineri, 3 ianuarie 2014, 2:14 view Vizualizări: 548 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

În 2014, preţurile apartamentelor vor continua să scadă

Foto: publika.md
Visul multor moldoveni de a avea o locuinţă proprie s-ar putea realiza în acest an. Experţii imobiliari prognozează că, în 2014, preţurile apartamentelor vor continua să scadă. Iar tendinţa va fi valabilă atât pentru locuinţele noi, cât şi pentru cele de pe piaţa secundară.

Agenţii imobiliari spun că, anul trecut, locuinţele din capitală s-au ieftinit, în medie, cu cinci la sută. Iar pe unele segmente ale pieţei, preţurile au scăzut şi cu o zecime. Astfel, dacă la începutul anului trecut, un metru pătrat de spaţiu locativ costa, în medie, 590 de euro, în decembrie, acesta a scăzut la 560 de euro.

În Chişinău, cele mai ieftine apartamente pot fi găsite în sectorul Buciucani. Spre exemplu, un metru pătrat într-un apartament cu două camere costă 659 de euro. Ceva mai scump costă un metru pătrat de locuinţă în sectoarele Ciocana şi Botanica- 661 şi, respectiv, 663 de euro. La Râşcani, preţul mediu este de 686 de euro, iar cele mai scumpe locuinţe sunt, tradiţional, în sectorul Centru. Aici un metru pătrat costă 741 de euro.

Experţii imobiliari spun că tendinţa de ieftinire a locuinţelor este dictată de cererea mică de pe piaţă.

Cuvinte cheie: imobil, scadere, pret
comments powered by Disqus