luni, 16 decembrie 2013, 10:36 view Vizualizări: 1161 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Nisip şi lopeţi pentru şcolile din Chişinău la preţuri EXAGERATE! Autorităţile au deschis o anchetă de serviciu

Foto: ucoz.ru
Unele subdiviziuni ale Direcţiei învăţământ din municipiul Chişinău încearcă să fure statul, prezentând sume exagerate pentru achiziţiile care sunt făcute în instituţiile de învăţământ. O informaţie în acest sens a fost prezentată de şefa Direcţiei finanţe, Veronica Herţa. Potrivit ei, pe adresa Direcţiei au venit mai multe solicitări pentru a fi redirecţionaţi bani necesari achiziţiilor lopeţilor şi a nisipului, la preţuri exagerate.

"Au venit propuneri ca să fie distribuite alocaţii în sumă de 70 de mii de lei pentru a fi cumpărate lopeţi şi 30 de mii de lei pentru achiziţionarea nisipului. În informaţia prezentată scria că lopeţile urmează a fi cumpărate din fier şi plastic, iar fiecare valorează a câte 125-135 de lei fiecare. Dar acest lucru nu corespunde realităţii, deoarece pe piaţă sunt cu totul alte preţuri. Însă în condiţiile acestea, ar urma să fie cumpărate a câte 10 lopeţi pentru fiecare instituţie de învăţământ, iar la preţul real ar reveni câte 23 de lopeţi", a declarat Veronica Herţa.

Totodată, şefa Direcţiei finanţe a afirmat că şi pentru procurarea nisipului au fost prezentate date eronate.

"S-a declarat că preţul unei tone de nisip este de 640 de lei, iar pe piaţă preţul este de aproximativ 130 la 170 de lei. Presupun că acel nisip este de aur", a precizat funcţionara.

Nemulţumită de situaţia creată, Veronica Herţa a cerut primarului capitalei ca să fie iniţiată o anchetă de serviciu pentru a investiga acest caz.

La rândul său, Dorin Chirtoacă a cerut funcţionarilor ca ancheta să fie finalizată până vineri, iar persoanele responsabile să fie sancţionate şi chiar eliberate din funcţii.

Şefa Direcţiei învăţământ, Tatiana Tverdohleb, însă a declarat că nu este la curent cu aceste date, deoarece de multe ori unele subdiviziuni transmit documente la Direcţia finanţe fără ca să anunţe.
Cuvinte cheie: pret, scoala, Chisinau
comments powered by Disqus