joi, 9 ianuarie 2014, 3:12 view Vizualizări: 1044 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Premierul român Victor Ponta critică declarațiile unioniste ale lui Băsescu

Foto: publika.md
Premierul român Victor Ponta a spus în ședința de guvern de marți că își cere scuze pentru ultimele declarații despre autoritățile moldovene ale președintelui Traian Băsescu și ale unor consilieri prezidențiali. Victor Ponta a numit declarațiile „mitocănii”, iar pe autorii lor „persoane iresponsabile”, premierul continuînd un război al retoricii cu președintele.

Și premierul moldovean, Iurie Leancă a criticat în ultimele zile și săptămîni declarații considerate unioniste ale lui Traian Băsescu, spunînd că fac rău guvernării pro-europene de la Chișinău.

În replică, președintele român a reamintit la o emisiune televizată luni că premierul Iurie Leancă și-a făcut studiile diplomatice la Moscova și a lucrat la ambasada sovietică la București în 1989. De asemenea, Băsescu a spus că România trebuie să aibă o dezbatere internă dacă îi oferă Republicii Moldova șansa aderării la Uniunea Europeană pe calea unirii în caz că Rusia încearcă să o întoarcă din drumul pro-european, cum s-a întîmplat cu Ucraina.

Cuvinte cheie: Victor Ponta, Basescu, critica
comments powered by Disqus