miercuri, 27 noiembrie 2013, 8:22 view Vizualizări: 1101 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Papa Francisc critică sistemul economic mondial şi ţările europene

Foto: publika.md

Papa Francisc a făcut apel la reformarea şi revitalizarea Bisericii Catolice, în "Bucuria Evangheliei", primul document de amploare pe care îl publică în timpul pontificatului său. În acelaşi timp, Suveranul a criticat aspru sistemul economic mondial şi le-a cerut liderilor din întreaga lume să lupte împotriva sărăciei şi a inegalităţii sociale.

Papa Francisc a criticat, de asemenea, ţările europene pentru tratamentul imigranţilor din Africa şi le-a cerut catolicilor să îi ajute pe săraci. Iar celor bogaţi le-a solicitat să împartă din averi celor nevoiaşi. Documentul reprezintă un fel de platformă-program a pontificatului său şi prevede reînnoirea rolului misionar al Bisericii Catolice.

" Dacă cetăţenii din mai multe state din lume au încredere în Biserică, este datorită acţiunilor sale de caritate şi solidaritate", a declarat arhiepiscopul Rino Fisichella.

Documentul de 84 de pagini, cunoscut drept exortaţia apostolică, este primul document pe care îl publică Papa Francisc şi are aceleaşi cuvinte-cheie ca şi mesajele transmise încă de la începutul pontificatului său, printre care "mila" şi "afecţiunea". Capul Bisericii Catolice a evitat, însă, subiectele sensible, ca pedofilia şi homosexualitatea, deşi instituţia este în continuare zguduită de scandaluri cu implicarea preoţilor care au molestat sexual minori. 

comments powered by Disqus