vineri, 20 decembrie 2013, 12:36 view Vizualizări: 1042 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Leancă despre declarația lui Băsescu referitor la unire

Foto: noi.md
Declarația lui Traian Băsescu privind unirea Republicii Moldova cu România este regretabilă, pentru că nu poate decît să cauzeze probleme pentru țara noastră. Așa a comentat premierul Iurie Leancă, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul Național 4, poziția președintelui Băsescu.

„Acea declarație a fost una contraproductivă, una care nu ne ajută, ci ne creează doar probleme artificiale. Regret această declarație și salut declarația domnului Ponta. Avem nevoie de altceva, de o țară vecină – România, cu care ne leagă mult mai mult, decît o simplă vecinătate”, a precizat Leancă.

Potrivit oficialului, România are un rol esențial în calea integrării europene a Republici Moldova și doar la acest rol trebuie să se reducă sprijinul oferit țării noastre.

„România poate să aibă o voce credibilă în UE, să ne ajute la realizarea acestui parcurs european, care nu înseamnă sub nici o formă pierderea suveranității Moldovei, ci că urmează să ancorăm țara într-un spațiu al prosperității, al stabilității economice. Acesta este scopul cel mai important al Guvernului de la Chișinău”, a explicat Leancă.

Anterior și liderul PLDM, Vlad Filat, a criticat ideile lui Traian Băsescu despre unire. 
 
Cuvinte cheie: declaratie, Leanca, Basescu
comments powered by Disqus