vineri, 10 ianuarie 2014, 11:05 view Vizualizări: 1062 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Atenție! Crește numărul infecțiilor respiratorii în Chișinău

Foto: ziarulring.ro
Numărul cazurilor de infecții respiratorii acute în rîndul locuitorilor capitalei este în creștere, atenționează Centrul de Sănătate Publică din municipiul Chișinău. Astfel, în prima săptămînă din acest an, 1816 persoane s-au îmbolnăvit de infecții respiratorii acute.

În această perioadă, în spitalele din municipiul Chișinău au fost internaţi 57 de bolnavi cu infecții respiratorii acute, dintre care 47 sînt copii. Cel mai des, în această perioadă s-au îmbolnăvit copii cu vîrsta cuprinsă între 0 și 17 ani, în total fiind atestate peste 1200 de cazuri de adresări la medic. Cazuri de gripă, în perioada menționată, nu s-au înregistrat.

Totodată, potrivit specialiștilor, a crescut cu 12 la sută numărul cazurilor de deces provocate de infecțiile respiratorii acute. De la începutul anului s-a atestat și o creştere cu 0,8% a cazurilor de pneumonie și bronșită, în municipiul Chișinău.

Specialiștii din cadrul Centrului de Sănătate Publică Chișinău continuă prelevarea probelor în punctele-santinelă din municipiul Chişinău.
 
Cuvinte cheie: risc, crestere, Chisinau
comments powered by Disqus