luni, 21 octombrie 2013, 9:50 view Vizualizări: 1285 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Primăria anunță cînd Chișinăul va fi conectat integral la căldură

Foto: noi.md
Primarul de Chișinău, Dorin Chirtoacă a propus astăzi la ședința serviciilor municipale două termene privind conectarea integrală la căldură a fondului locativ din capitală. Este vorba despre 28 octombrie și 1 noiembrie curent, în funcție de prognozele meteorologilor, transmite NOI.md.

Vicedirectorul SA ”Termocom”, Vasile Leu, a subliniat că la etapa actuală în capitală sînt conectați deja la agent termic 23% dintre consumatori. ”Lucrăm în regim de vară. Cel puțin pînă joi nu vom avea solicitări din partea locuitorilor pentru a-i conecta la căldură, dar în a doua jumătate a săptămînii timpul se va răci ușor pentru că vin ploile. Săptămîna viitoare însă cred că Chișinăul ar trebui să fie conectat la agentul termic 100%. Va trebui să trecem la regimul de iarnă pentru că vremea se răcește”, a specificat Vasile Leu.

În context, primarul de Chișinău a cerut să se țină cont de prognoza meteo așa încît cel tîrziu la sfîrșitul săptămînii viitoare chișinăuienii să aibă deja căldură în apartamente. ”Părerile oamenilor sînt împărțite, dar există și un disconfort. Nu are rost să amînăm conectarea, de săptămîna viitoare temperaturile vor coborî ziua puțin sub 10 grade și noaptea sub 2-3 grade. Propun ca la sfîrșitul acestei săptămîni să fie conectat la agent termic întreg sistemul. Dacă prognoza meteo se va modifica, atunci vom amîna pentru sătăptămîna viitoare. Deci propunem două termene de conectare, 28 octombrie și 1 noiembrie. La mijlocul acestei săptămîni urmează să determinăm data concretă”, a precizat Dorin Chirtoacă.

Amintim că printr-o dispoziție a primarului de Chișinău, Dorin Chirtoacă, la 1 octombrie curent a început conectarea la sistemul de termoficare a obiectivelor din sfera învăţământului (grădiniţe, şcoli, gimnazii, licee şi şcolile-internat), a spitalelor, dar şi a blocurilor locative.
 
Cuvinte cheie: Chisinau, primar, caldura
comments powered by Disqus