vineri, 10 ianuarie 2014, 10:35 view Vizualizări: 1061 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

În 2014 Moldova va avea soarta Ucrainei – studiu

Foto: youtube.com
În 2014 Moldova și Georgia vor avea aceeași soartă ca și a Ucrainei, cu presiuni economice, politice și de securitate din partea Rusiei, care va încerca să împiedice aceste țări să se conformeze stipulărilor acordurilor parafate cu Uniunea Europeană.

Despre aceasta se menționează în studiul agenției americane STRATFOR, realizat de mai mulți experți, ce conține previziuni pentru anul 2014.

Astfel, potrivit sursei, în anul 2014 Federația Rusă se va concentra pe consolidarea realizărilor obținute în ultimele decenii, privind neutralizarea și reorientarea statelor periferice – din Caucaz către Europa Centrală și de Est – spre Moscova.

În același timp, unii experți consideră că Federația Rusă va fi prea ocupată cu Ucraina ca să adopte o poziție fermă în cazul Georgiei și Republicii Moldova. Potrivit președintelui Fundației „Jamestown”, Glen E. Howard, încercările președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de a-și păstra influența în statele postsovietice amenință securitatea propriei sale poziții la Kremlin, transmite golos-ameriki.ru.
 
Cuvinte cheie: Moldova, Ucraina, studiu
comments powered by Disqus