vineri, 10 ianuarie 2014, 17:20 view Vizualizări: 1114 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Un deputat acuză Guvernul de „trîndăvie”

Foto: inprofunzime.md
Vicepreședintele Partidului Liberal Valeriu Munteanu acuză Guvernul Republicii Moldova de faptul că în anul 2013 a fost pasiv. Deputatul a adus drept exemplu numărul proiectelor transmise Parlamentului, care în 2013, potrivit lui, a fost de 151, ceea ce constituie doar 27% din totalul proiectelor înregistrate în Parlament.

„Se observă cu lejeritate că deputații, din an în an, devin tot mai activi, iar Guvernul tot mai pasiv… Și nu este de mirare, că doar Guvernul are alte preocupări, mai serioase decît să vină cu politici în domeniile de responsabilitate. Ei administrează proprietățile statului, iar acolo, la datul de pomană rușilor, se pricep cel mai bine, iar performanțele cred că sînt mult mai bune”, consideră Munteanu.

 Potrivit lui, nu există nicio țară în Europa în care Guvernul să nu fie cel mai mare furnizor de proiecte de lege, or, indicatorii guvernelor europene la acest capitol sînt de 60-85%.

De asemenea, deputatul l-a criticat și pe șeful statului, dar și Adunarea Populară a UTA Găgăuzia, care, potrivit lui, la capitolul creație legislativă, de asemenea, este cam pasivă.

În anul 2012, în Parlament au fost înregistrate 510 proiecte de acte legislative, dintre care 153 (30%) îi au ca autori pe membrii Guvernului. În același timp, în anul 2013, în Parlament au fost înregistrate 542 de proiecte de acte legislative, dintre care doar 151 (27%) vin de la Guvern.

Cuvinte cheie: Guvern, acuzatii, deputat
comments powered by Disqus