vineri, 18 octombrie 2013, 9:56 view Vizualizări: 1090 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Parlamentul a aprobat modificările privind componenţa nominală a comisiilor permanente

Foto: noi.md
Deputaţii au aprobat modificările privind componenţa nominală a comisiilor parlamentare permanente. Necesitatea a intervenit după decesul deputatului comunist Zinaida Chistruga.

Potrivit Agenţiei "Infotag", comuniştii au propus modificări în componenţa mai multor comisii, între care Comisia pentru economie, buget şi finanţe; Comisia pentru protecţie socială, sănătate şi familie; Comisia pentru politică externă şi integrare europeană. 

Conform proiectului de hotărîre, deputatul comunist Oxana Domenti a fost eliberată din funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru protecţie socială, sănătate şi familie şi transferată în Comisia pentru economie, buget şi finanţe. 

Funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru protecţie socială va fi exercitată de Galina Balmoş, vicepreşedintele fracţiunii comuniştilor. Membru al acestei comisii a devenit şi deputatul din partea PCRM, Victor Mîndru, care a fost transferat din Comisia pentru politică externă şi integrare europeană, iar în locul său în această comisie a fost inclus noul deputat comunist Mihail Barbulat.

Potrivit preşedintelui legislativului, Igor Corman, "comisia pentru politică externă ar trebui să salute o asemenea completare, întrucît Barbulat, anterior, a exercitat funcţia de şef al Secţiei integrare europeană din cadrul Academiei de Ştiinţe". 

La rîndul său, liberal-democratul Valeriu Ghileţchi a remarcat că prin acest proiect PCRM a lăsat să se înţeleagă că este dispus să continue activitatea în parlament şi că "nu poate fi vorba de niciun fel de alegeri anticipate".

 
Cuvinte cheie: Parlament, deputat, modificari
comments powered by Disqus