duminică, 12 ianuarie 2014, 18:03 view Vizualizări: 1201 odată   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Lichidul-minune care îndepărtează pesticidele şi bacteriile rezistente la apă de pe fructe şi legume, pe piaţa din Moldova

Foto: publika.md
Progres în lupta cu bacteriile. Pe piaţa din Moldova a apărut soluţia care distruge microorganismele nocive şi pesticidele de pe fructe şi legume. Produsul este natural şi poate fi cumpărat de aproximativ o lună în capitală. Deocamdată, însă, el nu a reuşit să atragă atenţia moldovenilor.

Pe ambalajul produsului scrie că lichidul ajută la îndepărtarea pesticidelor, chimicalelor, metalelor grele şi bacteriilor rezistente la apă.

Procedura este foarte simplă. Iniţial se pulverizează fructele şi legumele. Se lasă 10 secunde. După care se spală sub jetul de apă rece.

Moldovenii sunt reticenţi, deocamdată, faţă de calităţile noului produs. "Lumea întreabă şi se uită, mai citesc şi pe anunţul cela, dar văd că nu prea cumpără. Cred că le pare că e scump sau ei încă nu ştiu să se folosească de acest preparat", a menţionat Liuba Cazacu, vânzător-consultant.

Unii oameni spun, totuşi, că ar vrea să încerce noul produs. "Cred că mi-ar trebui, am copil mic, să spăl fructele ar trebui. Până nu încerci nu ştii, trebuie de încercat şi atunci o să ştim", a afirmat o femeie.

Alţii spun, însă, că preferă metodele tradiţionale de protecţie. Iată ce au declarat ei:

"E chimic. Dacă e chimic nu folosesc."

"Cu apă fierbinte, pe urmă cu apă mai rece şi le consumăm, dar totuşi, nu avem speranţa că se reduce cantitatea de nitraţi, probabil, totuşi, mai rămân."

Medicii spun că produsul este inofensiv. Iar cei care nu şi-l permit, deocamdată, au o alternativă. "O cană de apă fiartă, o cană de oţet alb, o jumătate din sucul de lămâie. La asta se mai adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu. Le lăsăm cu soluţia dată timp de 10-15 minute, după aceea le spălăm sub un jet de apă rece", a explicat Angela Cazacu, medic igienist.

Noul produs pentru tratarea fructelor şi legumelor costă 79 de lei.

comments powered by Disqus