duminică, 12 ianuarie 2014, 23:20 view Vizualizări: 1123 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Vitezomanul cu Porsche-ul, care a lovit ieri un troleibuz şi patru maşini, a scăpat DOAR CU AMENDĂ

Foto: publika.md
Răsturnare de situaţie în cazul tânărului din capitală care a pus ieri pe jar inspectorii de patrulare. El a accidentat un troleibuz şi patru autoturisme, inclusiv două ale poliţiei, iar pentru toate acestea, ar putea scăpa doar cu amendă. Asta în ciuda faptului că ieri, inspectorii de patrulare au anunţat că şoferul automobilului Porshe va rămâne fără permis de conducere.

Tânărul de 22 de ani a fost amendat cu 1.800 de lei şi i-au fost aplicate opt puncte de penalizare. Asta pentru nesupunere faţă de inspectorii de patrulare, circulaţie pe banda cu sens opus şi scoaterea numerelor de înmatriculare. Informaţia a fost confirmată de către şeful-adjunct al Inspectoratului Naţional de Patrulare, Grigore Guzun. El a precizat că alcooltestul a arătat că şoferul era treaz.

Eşecul poliţiei de a-l pedepsi pe tânăr pentru excesul de viteză este explicat prin faptul că niciun automobil al inspectorilor de patrulare nu ar fi dotat cu radar, iar camerele video, montate în maşinile poliţiei, care fixează viteza, nu pot fi utilizate ca probe în instanţa de judecată. Potrivit datelor Inspectoratului General de Poliţie, în prezent, doar 40 din cele 200 de automobile de patrulare din ţară sunt dotate cu radare.

Inspectorii nu ştiu, deocamdată, nici dacă şoferul vitezoman va fi sancţionat pentru accidentarea mijloacelor de transport. De circumstanţele producerii accidentelor se ocupă o subdiviziune specială a Inspectoratului Naţional de Patrulare. În consecinţă, vitezomanul poate circula nestingherit cu maşina sa de lux pe străzile capitalei.
Cuvinte cheie: Chisinau, accident, auto
comments powered by Disqus