luni, 13 ianuarie 2014, 11:28 view Vizualizări: 1102 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

O nouă provocare la adresa Chișinăului din partea Transnistriei?

Foto: jurnal.md
Conturile liceului „Lucian Blaga” din Tiraspol au fost blocate de inspectoratul fiscal din regiune. Despre aceasta anunță publika.md, care susține că liceul din Tiraspol nu poate achita produsele alimentare pentru dejunul copiilor şi serviciile comunale.

„Cînd am venit la liceu, contabila mi-a dat să semnez o notă de plată, ca să plătească internetul. Acolo i s-a spus ca au fost blocate conturile. Nu am fost înştiinţaţi în prealabil. Ni s-a comunicat oral că au fost blocate conturile la indicaţia fiscului de la Tiraspol. E foarte complicat. Noi nu putem plăti pentru serviciile comunale, pentru arenda clădirii. Lucrul şcolii ar putea fi întrerupt. Problema liceului trebuie soluţionată la cel mai înalt nivel. Autorităţile de la Chişinău trebuie să-i influenţeze pe cei de la Tiraspol”, a declarat pentru Publika TV directorul liceului „Lucian Blaga”, Ion Iovcev.

Potrivit sursei citate, directorii liceelor cu predare în limba de stat din stînga Nistrului au fost chemaţi de urgenţă la Ministerul Educaţiei.

La sfîrșitul lunii decembrie, liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol a fost luat cu asalt de către securiștii și milițienii transnistreni. Aceștia au intrat forțat în clădirea instituției. 
Cuvinte cheie: Chisinau, Transnistria, provocare
comments powered by Disqus