miercuri, 15 ianuarie 2014, 11:18 view Vizualizări: 1167 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Circul din Chișinău nu va fi reparat nici în acest an

Foto: noi.md
Bugetul Ministerului Culturii pentru acest an a fost majorat cu circa 20 de milioane de lei, pînă la 267 de milioane. Deși în acest an, pentru reparația clădirilor care constituie monumente de arhitectură a fost alocată o sumă mai mare de bani, pentru reabilitarea Circului nu au fost prevăzute resurse financiare.

„Este o majorare nu foarte substanțială, dar avem și majorări pe domenii. Acest lucru ține de investiții capitale, ține de reparația unor clădiri ale Ministerului, care reprezintă monumente de arhitectură. 13.600 milioane de lei au fost alocate pentru investiții capitale și peste 3 milioane de lei pentru restaurarea monumentelor. Pentru 2015 ni se promite o sumă de peste 30 de milioane de lei în aceste scopuri”, a explicat Monica Babuc.

Ministrul a ținut să precizeze că în acest an, pentru reparația Circului din capitală nu au fost alocate resurse financiare, dar că instituția pe care o conduce va încerca să identifice alte surse de finanțare.

Totodată, Monica Babuc a declarat că în 2014 va începe implementarea Strategiei de dezvoltare a culturii, care a fost înaintată spre examinare Guvernului.

„Trebuie să ne schimbăm viziunea legată de finanțarea culturii, iar finanțarea trebuie să se producă conform performanței. Managementul în domeniul culturii lipsește deocamdată cu desăvîrșire în Moldova. Sîntem siguri că atît Strategia, cît și noua Lege a culturii, care este depusă la Parlament, vor contribui la schimbarea climatului în ceea ce privește domeniul culturii în Moldova”, a remarcat Babuc.
 
Cuvinte cheie: Chisinau, constructie, circ
comments powered by Disqus