duminică, 19 ianuarie 2014, 10:00 view Vizualizări: 1038 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Moldova ocupă locul 44 în lume după accesibilitatea, calitatea și diversitatea alimentelor

Foto: sdci-inc.com
Republica Moldova ocupă locul 44 în lume după accesibilitatea, calitatea și diversitatea alimentelor, potrivit ratingului întocmit de Organizația Internațională „Oxfam” în baza informației despre 125 de țări ale lumii. Moldova împarte în clasament același loc cu Rusia, Kazahstan, Mexic, Chile, Malaiezia și Insulele Maldive, relatează NOI.md.

Potrivit experților, cea mai bună situație la acest capitol se înregistrează în Olanda, unde este creată o piață bună ce permite oamenilor să procure alimente calitative și echilibrate, iar prețurile la produsele alimentare sînt destul de mici și stabile. Olanda este urmată în rating de Franța și Elveția. TOP-20 este dominat de statele europene, printre care s-a interpus doar Australia. De menționat, că în primele 20 de țări nu au fost incluse SUA și Japonia. Totodată, ultimele 30 de poziții sînt ocupate de țările africane. Pe ultimul loc se plasează Ciad, care cu puțin este devansat de Angola și Etiopia.

Ratingul a fost întocmit în baza mai multor indici care stabilesc calitatea, cantitatea și accesibilitatea alimentelor în fiecare țară, dar și inofensivitatea acestora. De asemenea, s-a ținut cont de procentajul copiilor cu masa corpului mai mică decît norma, varietatea produselor, accesul la apă potabilă, precum și de boli precum diabetul și obezitatea.
   
Cuvinte cheie: Moldova, top, alimentatie
comments powered by Disqus