miercuri, 16 octombrie 2013, 8:36 view Vizualizări: 1635 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Două seisme într-un interval de numai 30 de minute! "Nu am simţit nimic. Maşina e defectată şi se zguduie tare"

Foto: publika.md
Două cutremure de 4,7 şi 3 grade pe Richter, care s-au produs aseară, în zona Vrancea şi în apropierea oraşului Galaţi, România, au fost resimţite şi la Chişinău. Seismele au avut loc la un interval de jumătate de oră, primul fiind înregistrat la 22 şi 30 de minute.

"Iată şi al doilea front de undă. Observaţi? Deci, primul front de undă este unda longitudinală, iar al doilea front de undă cu răspândire unitransvensală", a explicat şeful Centrului de Seismologie al USM, Ion Ilieş.

Şefului Centrului de Seismologie a precizat că două seisme într-un interval de numai 30 de minute se consideră un fenomen des întâlnit.

"Astfel de cutremure ca cele din seara aceasta, practic în medie se înregistrau câte 4-6 pe an. Noi considerăm că nu ar trebui să ne facem griji, să nu batem alarma, este un regim seismic obişnuit", a precizat Ion Ilieş.

Spre deosebire de seismul de 5,7 grade, înregistrat săptămâna trecută cu epicentrul în Vrancea, care a creat panică în rândul populaţiei, cutremurele din seara de ieri au trecut neobservate.

Iată ce au spus oamenii:

"Nu am simţit cutremurul."

"Din păcate, nimic nu am simţit."

"Am simţit aşa o zguduitură uşoară, dar nu mi-am dat seama că a fost cutremur."

"N-am simţit niciun cutremur, pentru că la noi maşina e fărâmată şi se zguduie tare."

Potrivit specialiştilor, 40 la sută din teritoriul pe care este situat municipiul Chişinău este o "zonă seismică".
Cuvinte cheie: Moldova, cutremur, comentarii
comments powered by Disqus