joi, 23 ianuarie 2014, 17:50 view Vizualizări: 1052 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Un oficial european spune cînd se va putea bucura Moldova de avantajele asocierii cu UE

Foto: ora-news.com
Republica Moldova se va putea bucura de avantajele pe care la presupune asocierea la Uniunea Europeană atunci cînd integritatea şi independența instituțiilor de stat va fi garantată deplin. O declarație în acest sens a fost făcută de comisarul european pentru extindere și politică de vecinătate, Štefan Füle, care se află într-o vizită de lucru la Chișinău.

Comisarul european a salutat progresele înregistrate de Moldova pe calea integrării europene, dar a precizat că țara noastră mai are mult de lucru la capitolul reformelor.

„Pe parcursul anului 2013 au fost luate un şir de măsuri care au contribuit la avansarea relaţiilor bilaterale: am parafat Acordul de asociere, am ridicat cotele pentru vinurile moldoveneşti şi am iniţiat procesul de eliminare a vizelor pentru cetăţenii moldoveni. Este important să susţinem această dinamică pentru a obţine avantajele de care se vor bucura cetăţenii acestei ţări. Integritatea şi independența instituțiilor de stat trebuie restabilită şi garantată deplin”, a precizat Füle în cadrul unui briefing.

De cealaltă parte, premierul Iurie Leancă a reiterat faptul că 2014 este un an crucial pentru viitorul european al Republicii Moldova și că urmează a fi realizate o serie de obiective importante.

Menționăm că miniştrii agriculturii din ţările Parteneriatului Estic şi Uniunea Europeană s-au reunit astăzi la Chișinău. La eveniment a participat și comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Dacian Cioloș.
 
Cuvinte cheie: Moldova, Europa, acord
comments powered by Disqus