joi, 30 ianuarie 2014, 14:47 view Vizualizări: 1180 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Frigul face viaţa mai grea pentru locatarii din blocurile fără izolare termică

Foto: publika.md
Vremea complicată de afară le dă bătăi de cap şi reprezentanţilor Apă-Canal. Din cauza frigului şi a uzurii, unele ţevi de apă cedează, iar angajaţii întreprinderii sunt nevoiţi să înfrunte gerul şi umezeala pentru a repara defecţiunile.

Pentru a evita risipa de căldură, gestionarii blocurilor sunt îndemnaţi să asigure izolarea termică a clădirilor. Locatarii spun că, din cauza frigului din scările blocului, nu pot menţine căldura în apartamente. „În scară este frig. Chiar dacă au izolat ferestrele cu placaj, acestea sunt deteriorate, iar timp de 20 de ani, de când locuiesc aici, nu s-a făcut reparaţie”, se lamentează un locatar.

Gestionarii blocurilor spun însă că nu au suficienţi bani pentru astfel de lucrări. „Noi acum lucrăm cu blocurile acestea, punem sticlă la geamuri, punem geamuri de plastic”, i-a spus reporterului Publika TV un inginer de la o întreprindere municipală de gestionare a fondului locativ din sectorul Botanica, Vladimir Luţîca.

Gestionarii blocurilor care nu respectă recomadările furnizorului de energie, primesc prescripţii de înlăturare a defectelor.

Cuvinte cheie: Chisinau, locuitori, frig
comments powered by Disqus