luni, 24 februarie 2014, 14:59 view Vizualizări: 1105 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Rusia iarăşi are pretenţii faţă de calitatea produselor ucrainene

Foto: publika.md
Agenţia fitosanitară a Rusiei îşi exprimă îngrijorarea faţă de capacitatea agenţiei omoloage din Ucraina de a controla produsele care ajung pe piaţa rusă. Motivul îl reprezintă evenimentele politice din Ucraina.

Informaţia a fost transmisă agenţiei unian.net de către serviciul de presă al Serviciului Fitosanitar de Stat din Ucraina, după ce şeful acestuia, Vladimir Gorjeev, a avut o convorbire telefonică cu directorul Rosselhoznadzor, Serghei Dankvert.

"Luând în considerare focarele de ciumă porcină africană, care au apărut anterior pe teritoriul Ucrainei, precum şi necesitatea de a asigura securitatea produselor alimentare ucrainene, Serghei Dankvert şi-a exprimat îngrijorarea serioasă faţă de funcţionalitatea Serviciului Veterinar de la Kiev, în legătură cu evoluţile politice care au condus la slăbirea unui şir de structuri naţionale”, se spune în comunicatul citat de unian.net

La rândul său, Gorjeev l-a asigurat pe Dankvert că serviciul pe care îl conduce şi-a păstrat controlul total asupra împuternicirilor sale, inclusiv în ceea ce priveşte prevenirea răspândirii ciumei africane în Ucraina.
comments powered by Disqus