marți, 25 februarie 2014, 0:15 view Vizualizări: 1124 ori   printImprimaţi
comment Comentarii: 0

Muncitorii unei companii de construcţii din Bălţi au rămas fără lucru şi fără salariile pentru jumătate de an

Foto: guraialomitei.com
200 de angajaţi ai unei companii de construcţii din Bălţi au rămas şi fără lucru, şi fără bani. Oamenii au fost concediaţi fără să-şi primească salariile pentru ultima jumătate de an. Angajatorul spune că ajuns în această situaţie din cauză că firma a intrat în faliment.

Oamenii spun că au fost concediaţi la sfârşitul anului trecut fără prea multe explicaţii:

"S-a terminat contractul şi ne-au spus să stăm acasă. Când vor avea bani o să ne cheme pentru ne plătească. Îmi sunt datori cu 6.000 de lei".

"Ne-am adresat în instanţă, există o decizie care îi obligă să ne plătească, însă nu ne dau banii. Legislaţia nu este respectată".

"S-au vândut clădirile, ei nu au bani. Au vândut macaralele, dar tot spun că nu au bani. Au mai vândut câte ceva, şi iar nu au bani".

Nici angajaţii care îşi continuă activitatea în cadrul firmei nu au fost remuneraţi:

"Nu ne plătesc. Ne mai dau, din când în când, câte o mie de lei şi atât. Spun că nu au bani".

Angajatorul spune că pentru a achita salariile a scos la vânzare bunurile companiei.

"Cu banii câştigaţi din comercializarea bunurilor şi imobilului vom achita, în primul rând, datoria faţă de stat şi salariaţi", a spus directorul firmei de construcţii, Ivan Petrov.

Problemele nu se termină însă aici. Inspecţia Muncii a depistat un şir de nereguli în activitatea companiei, motiv pentru care agentul economic va trebui să plătească o amendă de 4.000 de lei.

"Au fost depistate un şir de încălcări. În primul rând nu este o evidenţă a zilelor de muncă şi a zilelor de odihnă, pauză sau sărbători şi nu se achită corespunzător salariul", a susţinut şeful Inspecţiei Muncii Bălţi, Ion Procopciuc.

Compania de construcţii le datorează celor 200 de angajaţi 1,5 milioane de lei.

comments powered by Disqus